ICT Concept actueel

Nieuws

Wie is wie? Dit is Ruud-Jan de Wit.

26/04/2023 -

Wie zijn de mensen bij ICT Concept die er elke dag voor zorgen dat alles op het gebied van uw ICT infrastructuur geregeld is? Elke maand zetten wij de spotlight op een medewerker van ICT Concept. Deze keer in de spotlight: Ruud-Jan de Wit, System Engineer.

Wil jij jezelf even voorstellen?

Ik ben Ruud-Jan de Wit en ik woon samen met mijn vrouw Mannie en zoon Damian (18) in Ter Apel, het dorp waar ik geboren ben 53 jaar geleden. Ons gezin wordt omringd door heel wat dieren. We hebben een kat, vijf kippen en twee honden. Eén van onze honden doet regelmatig mee aan hondenshows en laatst is ze vice kampioen in haar klasse geworden. Regelmatig train ik mijn honden en verzorg ik de andere dieren. Dat vind ik gewoon prachtig.


Rond mijn 24ste ben ik begonnen met het volgen van IT-trainingen en ik ben daarna in dienst getreden bij een detacheringsbedrijf. Ik werd ingezet bij een groot telecombedrijf en daar heb ik vijf jaar gewerkt. In die periode groeide die organisatie in omvang door meerdere overnames. Ik ervaarde dat ik slechts een personeelsnummer was en niet meer dan dat. Dit stond mij niet langer aan. In 2005 besloot ik aan de slag te gaan bij ICT Concept waar ook mijn goede vriend Mark Noordzij (nog steeds) werkzaam is. Toen bestond het team nog uit een man of 13. Ik had een prettige werkplek gevonden en dit vind ik nog steeds na 18 jaar!

Hoe ziet je loopbaan er tot nu toe uit bij ICT Concept?

Ik begon in 2005 als IT Consultant. Ik bracht klantbezoeken overal in het land en zorgde ervoor dat alles op het gebied van ICT voor hen geregeld was. Twee jaar later was ik Service Coördinator van de Servicedesk afdeling. Als Service Coördinator was ik veel op kantoor Amersfoort aanwezig om het servicedeskteam aan te sturen. Mijn zoon begon mij steeds meer te missen naarmate hij ouder werd. Ik besloot daarom na een jaar van functie te veranderen, zodat ik meer vanuit huis kon werken. Ik ben nu sinds 2008 System Engineer. Naast het oplossen van de gebruikers incidenten binnen ons regio-team, ligt mijn focus op de door ons beheerde Gatekeepers. Tevens ben ik onderdeel van het Kenniscel - Antivirus - Spyware team en beheer daarmee de Eset beveiligingssoftware middels onze eigen centrale Saas omgeving. Ook voor vragen over Linux of Gatekeepers kunnen collega’s bij mij terecht.

Waarom werk je nog steeds bij ICT Concept?

Ik vind het belangrijk om autonomie te hebben in mijn werk en dit ervaar ik bij ICT Concept. Ik deel mijn eigen werk in en doe dit eigenlijk al 18 jaar zo. Bij vragen kan ik altijd rekenen op mijn collega’s. Ik heb het hier prima naar mijn zin.

Hoe omschrijf jij jouw werkethiek?

Ik doe vrijwel alles door elkaar. Laatst belde een collega mij op voor advies. Hij was op dat moment op een advocatenkantoor en de internetverbinding was weggevallen. Het kantoor lag hierdoor even plat en dat kan voor stressvolle situaties zorgen. Ik weet het, want ik heb vroeger tijdens die momenten in zijn schoenen gestaan. Op zo’n moment laat ik alles vallen en schiet ik hem te hulp totdat het probleem opgelost is. Je zult dan even moeten schakelen maar daar heb ik geen problemen mee.

Welk memorabel moment staat jouw nog goed bij?

Dit was een ervaring ruim 15 jaar terug. Bij een brand in een groot deurwaarderskantoor uit Dordrecht was een hoop vernietigd. Het kantoor kon hierdoor dagenlang niet werken zonder ICT. Ons team werkte dag en nacht door om ervoor te zorgen dat het kantoor weer zo snel mogelijk aan de slag kon. De enige back-up die de directeur bezat moest uitgelezen worden, computers moesten besteld worden en servers moesten opnieuw geïnstalleerd worden. Ondertussen bleef het overige werk ook binnen komen. Het waren toen hectische dagen voor ons team. Uiteindelijk was het ons binnen 72 uur gelukt om het kantoor weer online te krijgen. Dat was destijds een hele prestatie voor zo’n klein team. Dat kun je je tegenwoordig niet meer voorstellen nu dat alles in de cloud opgeslagen staat.

Wat ik ook wil noemen zijn de barbecues die door mij in mijn tuin georganiseerd werden. Bij iedere barbecue waren er wel zo’n 40-50 collega’s + aanhang aanwezig. Dat vond ik ook mooie momenten met iedereen.

Wat wil jij meegeven aan IT’ers die net starten bij ICT Concept?

Je krijgt veel vrijheid bij ICT Concept om je vak uit te oefenen en ik denk dat het belangrijk is om je verantwoordelijkheid te nemen. Wanneer je een IT gerelateerd probleem signaleert, bijt je er dan in vast. Maak het jouw probleem en laat dit probleem pas los wanneer je de oplossing gevonden hebt. Wees leergierig en verbeter je onderzoekend vermogen iedere dag. Stel vakidioten zoals ik veel vragen, dan komt het helemaal goed.

Bekijk onze nieuwste vacatures op werkenbij.ict-concept.nl en solliciteer direct op jouw nieuwe baan! Voor al je vragen over een bepaalde functie kun je terecht bij Vicky Lemmens, P&O Adviseur via 088-002 84 00 of mail naar vacatures@ict-concept.nl.