ICT Concept actueel

Nieuws

Microsoft Intune; waarom iedere juridische dienstverlener deze tool zou moeten hebben.

23/04/2024 -

Microsoft Intune is een integraal onderdeel van de Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) suite. Deze EMS suite is een cloudgebaseerde service voor het beheren van apparaten en applicaties binnen uw organisatie. Hiermee kan Microsoft Intune een grote impact hebben op de manier waarop u uw digitale hulpmiddelen en gevoelige informatie beheert en beveiligt. In deze blog delen wij vier functies van Microsoft Intune welke wellicht ook van toegevoegde waarde kunnen zijn voor uw kantoor.

1. Verbeterde beveiliging van cliëntgegevens

Microsoft Intune draagt bij aan de bescherming van gevoelige gegevens van cliënten tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken, door onder andere strenge beleidsregels en toegangscontroles voor apparaten en applicaties in combinatie met een multi-factor authenticatie en automatische vergrendeling van inactieve apparaten.

2. Compliance met regelgeving en normen

Binnen Microsoft Intune kunt u uw eigen beleid instellen zodat deze overeenkomt met de regelgevingen die voor uw kantoor van toepassing zijn.

3. Efficiënt apparaat- en applicatiebeheer

Voor het hybride werken biedt Microsoft Intune een platform voor het beheren van apparaten en applicaties die door u en uw collega’s gebruikt worden. Dit stelt u als juridisch professional in staat om vanaf elke locatie toegang te krijgen tot belangrijke informatie, terwijl uw gegevens beveiligd zijn.

4. Bescherming tegen cyberdreigingen

Waar cybersecurity in deze tijd een steeds grotere zorg baadt binnen ons snel digitaliserende landschap, biedt Microsoft Intune ook een geavanceerde bedreigingsbeveiliging en -detectie, waardoor de kans op malware-infecties, phishing-aanvallen en andere cyberdreigingen verkleind worden.

Kort samengevat is Microsoft Intune dus een krachtige tool die ook van toegevoegde waarde kan zijn voor uw kantoor. Bent u benieuwd naar hoe de implementatie van Microsoft Intune binnen uw organisatie eruitziet, neem dan vrijblijvend contact op met onze sales afdeling.


Microsoft Intune