ICT Concept actueel

Nieuws

Wie is wie: Mark Noordzij

11/01/2023 -

Wie zijn de mensen bij ICT Concept die er elke dag voor zorgen dat alles op het gebied van uw ICT infrastructuur geregeld is? Elke maand zetten wij de spotlight op een medewerker van ICT Concept. Deze keer in de spotlight: Mark Noordzij, Manager NOC & Cloud.

Wil jij jezelf even voorstellen?

Ik ben Mark Noordzij, 49 jaar en ik woon in Barneveld. Ik ben getrouwd en we hebben twee dochters. In mijn vrije tijd lees ik graag fantasy & science fiction boeken en ik kijk graag series van datzelfde genre. Van kinds af aan is mijn grootste hobby altijd al computer science/ engineering geweest. Ik heb de studie Technische Informatica met specialisme robotica afgerond, en ik werk inmiddels alweer 28 jaar in de IT branche, waarvan 20 jaar bij ICT Concept.

Wat houden je werkzaamheden in?

Ik ben verantwoordelijk voor zowel het Netwerk Operations Center (NOC) als onze cloud omgeving; online werkplekken die wij faciliteren aan onze eindgebruikers. Daarnaast verzorgen we onder ander e-mailfiltering, certificaten, domeinnamen en beveiliging. Het NOC brengt daarnaast ook advies uit aan techneuten bij complexe IT-vragen en biedt waar nodig ondersteuning.

Hoe is ICT Concept op je pad gekomen?

In mijn netwerk vroeg iemand die werkzaam was bij ICT Concept, of ik interesse had om daar te komen werken. Na wat andere jobs en drie sollicitatiegesprekken bij ICT Concept later, besloot ik het avontuur aan te gaan. In mei dit jaar werk ik inmiddels al weer 20 jaar bij ICT Concept, met nog steeds heel veel plezier.

Wat was voor jou een beslissende factor om destijds te kiezen voor ICT Concept?

Mijn relatie met een aantal collega’s gaat nog verder terug dan ICT Concept alleen. Ik werkte daarvoor bijvoorbeeld al enige tijd samen met Roland van Hierden bij onze toenmalige werkgever Brezan Automaterialen, waar ik werkzaam was als systeembeheerder. Roland maakte de overstap naar ICT Concept en ik volgde een half jaar later na de positieve verhalen die ik over ICT Concept van hem - en anderen - hoorde.

Wat kun je vertellen over je tijd bij ICT Concept?

In mijn begintijd bracht ik als IT consultant veel klantbezoeken en dit verschoof langzaam naar werkzaamheden op het gebied van onze cloud omgeving. Mijn collega’s en ik werkten toen nog vanuit een appartement, maar naarmate de tijd verstreek groeide de organisatie alsmaar in omvang en zo werd het eerste kantoorpand een feit. Terugkijkend op alle mee- en tegenvallers ben ik zeer trots op al mijn collega’s bij ICT Concept. Met alle collega's samen vormen we de drijvende kracht van onze organisatie, met in het bijzonder de collega's van het eerste uur. De organisatie bestaat ruim 21 jaar door goed ondernemerschap, lef en ieders sterke verbinding met de algemene visie.

ICT Concept is een persoon die jij moet omschrijven met drie eigenschappen. Welke eigenschappen zijn dat dan?

Loyaal, betrouwbaar en eerlijk.

Noem eens een prestatie van ICT Concept waarop je trots bent?

We hebben in 2008 de cloud omgeving opgebouwd. Daar ben ik redelijk veel betrokken geweest als sparringpartner voor diverse teams. Het was een fantastische tijd waarin wij veel onderzoek deden naar wat er op technologisch vlak allemaal mogelijk was. Nog steeds, maar vooral destijds, verschenen er talloze oplossingen op de markt. De uitdaging was om van niets naar iets te komen met nieuwe oplossingen.

Inmiddels hebben we heel wat collega’s werken op de cloud- en NOC afdeling en leveren we aan honderden klanten onze clouddiensten. We waren er vanaf het begin bij. Om die groei mee te maken is bijzonder.

Op persoonlijk vlak kan ik mij wel een moment voor de geest halen waar ik aan het einde van een middag een melding binnenkreeg over een defecte server van een klant. De klant vertrok eind die middag naar huis en ik ben de hele avond tot diep in de nacht bezig geweest met het herstellen van de server. De klant kon de volgende dag weer probleemloos zijn werkdag beginnen. De klant liet aan mij blijken hoe tevreden hij was. Die waardering is misschien iets heel kleins, maar het staat je na al die jaren toch nog steeds bij.


Mark Noordzij, Manager NOC & Cloud
Mark Noordzij in het het skigebied Grindelwald

Bekijk onze nieuwste vacatures op werkenbij.ict-concept.nl en solliciteer direct voor jouw nieuwe baan! Voor al je vragen over een bepaalde functie kun je terecht bij Vicky Lemmens, P&O Adviseur via 088-002 84 00 of mail naar vacatures@ict-concept.nl.