ICT Concept actueel

Nieuws

Voorkom ICT-stress op het werk

27/02/2018 -

U herkent het vast: een naderende deadline en net op dat moment is er een internetstoring, doet de printer het niet of loopt de computer vast. Waarom net nu? Of een andere situatie: vlak voor de deadline realiseert u zich dat u de documentatie beveiligd moet versturen. Maar hoe? Hoe voorkomt u deze stresssituaties en zorgt u voor grip op uw proces?

Voorbij de open deur

Tijd is kostbaar en er is genoeg te doen. Simpelweg eerder beginnen is dus vaak geen optie. De realiteit is veel weerbarstiger dan de open deur. Welke realistische en praktische tips zijn er dan wel om ICT-stress op het werk tegen te gaan? Hoe voorkomt u dat de techniek u in de steek laat? Hoe kunt u het werkproces op zo’n manier inrichten dat u zich volledig kunt focussen op uw werk?

Tijd besparen door slim investeren

ICT is in de advocatuur vaak een ondergeschoven kindje. Het kost geld. Maar veelal wordt vergeten hoeveel tijd en geld de juiste ICT-oplossingen kunnen opleveren. Niet alleen op cruciale momenten vlak voor een deadline, maar gedurende het hele werkproces. Laten we dat eens aan de hand van de voorbeelden uit de inleiding bekijken:

Stress door internetstoringen

Een haperende internetlijn betekent voor veel mensen stress. In de huidige werkomgeving heeft onvoldoende connectiviteit direct impact op het werkproces. Door te kiezen voor een enkelvoudige internetlijn loopt u het risico dat uw kantoor platligt in geval van een storing. Juist door te kijken welke capaciteit nodig is en te kiezen voor een redundante verbinding investeert u uw ICT-budget op een slimme manier. Valt de internetverbinding dan toch weg, dan vangt de redundante oplossing dit meteen op. U kunt gewoon verder werken en haalt, ondanks de storing, zonder stress uw deadline.

Stress door niet functionerende printers

Slecht functionerende apparatuur kost onnodig veel tijd en aandacht. Deze tijd en aandacht besteedt u uiteraard veel liever aan uw werk, niet aan techniek, ICT en het functioneren van uw computer of printer. Kiest u daarom voor totale ontzorging van uw (thuis)werkplek en printoplossing inclusief beheer, onderhoud, incidentmanagement en vervangende hardware. Het zorgt er niet alleen voor dat uw ICT beheersbaar wordt, maar het waarborgt ook de continuïteit en beschikbaarheid van uw apparatuur. Geen ICT-stress meer door niet functionerende printers of computers.

Stress door slechte beveiliging van apparatuur

Als jurist werkt u dagelijks met privacygevoelige informatie en persoonsgegevens. Deze moeten naar behoren worden versleuteld en beheerd. ICT-beveiliging is inmiddels een specialistisch vakgebied. Door te investeren in betrouwbare dienstverlening door een gerenommeerde partij voorkomt u ook op dit vlak ICT-stress. In veel gevallen kan uw apparatuur automatisch en op afstand up-to-date worden gehouden. Daarmee verzekerd u zich van een veilige werkomgeving, wat een positieve invloed heeft op de betrouwbaarheid en het imago van uw kantoor.

Stress door gebrek aan beveiligde oplossingen

Het laatste voorbeeld is stress doordat u iets beveiligd moet versturen, maar geen passende oplossing voorhanden heeft. U weet dat mail geen optie is. Online diensten als WeTransfer en Dropbox evenmin. Maar de deadline nadert. Dan is het fijn dat u kunt kiezen voor software die speciaal voor juristen is ontwikkeld, waarbij beveiligd versturen onderdeel uitmaakt van het totaalpakket. Vraagt u dat dus na bij uw IT-partner.

Bovenstaande klinkt natuurlijk prachtig, maar als dat betekent dat u daarvoor vier nieuwe partijen moet inschakelen, gaat dat ook niet werken. Maakt u dan kennis met ICT Concept: één partij voor het voorkomen van ICT-stress op het werk. En laten we het kostenplaatje niet vergeten. Juist daarom biedt ICT Concept pakketoplossingen voor een vast bedrag per maand. Kortom, geen reden meer om te stressen doordat de techniek u in de steek laat.