ICT Concept actueel

Nieuws

Onderduiken tijdens de vakantie? Dat kan gewoon met de Modellengenerator

10/08/2022 -

Yes, de vakantie staat weer op de stoep. Toch betekent dit niet dat iedereen zich volledig van het werk afsnijdt. Hoe kunt u maximaal onderduiken en daarbij af en toe, vanaf uw vakantieadres, zo efficiënt mogelijk inhoudelijk werk verrichten?

Ps: dit artikel is een korte summer read die heerlijk makkelijk wegleest. Bent u nieuwsgierig naar meer dan zorgen de links, verwerkt in de tekst, voor een boeiende verdiepingsslag.

Contracten in je strandtas

Werken binnen dossiers, betekent vaak (zeker in relatie tot contracten): papierwerk. Niet altijd ideaal om mee te slepen naar een vakantieadres. Toch wilt u graag de deal sluiten of een overeenkomst voor uw cliënt afronden. Werkt u met de Modellengenerator, dan betekent dit een minimale belasting van uw bagage. Waarom? Omdat de Modellengenerator een SaaS-oplossing is. Dit betekent dat de contracten die u wilt opstellen overal veilig en compleet digitaal benaderbaar zijn. Mits u natuurlijk een internetverbinding heeft.

Of u nu op het strand ligt of een bergtocht maakt, u maakt uw overeenkomst simpel vanuit uw vakantieadres op. Daarbij maakt het niet uit of het een aandeelhoudersovereenkomst, koopovereenkomst of bijvoorbeeld een dagvaarding betreft: het werk kan gewoon doorgaan. En ja, ook vanaf een mobiel toestel. Daarbij helpt de superhandige functionaliteit: de jumplist. Wilt u een wijziging doorvoeren dan ‘springt’ u snel naar het betreffende onderdeel waar u de wijziging wilt doorvoeren. Heeft deze wijziging consequenties voor andere onderdelen van het contract, dan neemt de ingebouwde beslisboom u automatisch mee naar de van toepassing zijnde onderdelen.

Ondersteunend personeel inzetten

Zeker op vakantie kan het een bewuste keuze zijn om zo min mogelijk werk te verzetten. Toch zijn er situaties denkbaar dat u, als eindverantwoordelijke, een controleslag wil maken. De Modellengenerator maakt het voor ondersteunend personeel op kantoor makkelijk om overeenkomsten op te stellen. Hierna hoeft u feitelijk alleen maar de automatische gegeneerde audit file na te kijken. Dit is een overzicht waarin u direct ziet welke antwoorden er door de medewerker zijn ingevoerd. Door deze te screenen weet u snel of aan alles is gedacht.

Stel, u bent accountant en tijdens uw vakantie dient een vaststellingsovereenkomst opgesteld te worden. Een ondersteunend medewerker voert de kerngegevens in, waarna het contract wordt gegenereerd. Vanaf uw vakantieadres checkt u de variabelen die zijn ingevoerd, en controleert u de overeengekomen regelingen. Kortom, het voorwerk wordt dan uit handen genomen, terwijl u eindverantwoordelijk blijft.

Omdat de gehele compliance en Wwft check is ingebouwd, heeft u ook direct alle informatie beschikbaar voor een toekomstige controle door een toezichthouder. Kortom, alles bij elkaar opgeteld heeft u een uniek systeem dat het repeterende contractwerk een stuk makkelijker en leuker maakt. Ook op vakantie.

Wilt u het gemak van de Modellengenerator zelf ervaren? Creëer dan nu uw eigen demo account.