ICT Concept actueel

Nieuws

Wie is wie? - Bjorn Vink

22/06/2022 -

Wie zijn de mensen bij ICT Concept die er elke dag voor zorgen dat alles op het gebied van uw ICT infrastructuur geregeld is? Elke maand zetten wij de spotlight op een medewerker van ICT Concept. Wij spraken deze keer met Bjorn Vink, Cloud Engineer.

Wil je je even voorstellen?

Mijn naam is Bjorn Vink, ik ben 42 jaar oud en ik woon sinds 2008 in Amersfoort. Ik ben getrouwd met Angela en wij hebben twee kinderen; Amy (10j.) en Dean(9j.). Ook hebben we twee viervoeters, namelijk moederhond Coco (3j.) en haar pup Chewie (1,5). Ik vind mijn ontspanning in gamen, Netflix series bekijken, en ik fitness zo’n twee à drie keer per week. Met mijn gezin bezoek ik regelmatig in Nederland een camping waar wij een seizoenplaats hebben. Als het even kan zoeken we in het voorjaar de zon op in het buitenland. Onlangs heb ik binnen de organisatie de overstap gemaakt van Senior System Engineer naar Cloud Engineer.

Wat doe jij als Cloud Engineer?

Met het cloudteam ondersteun ik beheerders met het oplossen van complexe IT-gerelateerde problemen. Ik geef mijn expertise in hoe je bepaalde technieken of problemen het beste kunt aanpakken. Als bijvoorbeeld regioteams input nodig hebben over het cloudplatform, dan komen ze bij ons terecht. Als Cloud Engineer ben je regelmatig onderdeel van het onboardingstraject van nieuwe klanten. Het cloudteam bekijkt wat op technisch vlak haalbaar is en denkt mee in de executie van het migratieproces. Vaak zijn het projecten die betrekking hebben op meerdere klanten/werkplekken.

Hoe is jouw groeipad verlopen binnen de organisatie?

Sinds 2018 werk ik bij ICT Concept. Ik startte als Senior System Engineer. Destijds had ik al een sterke ambitie om door te willen groeien naar Cloud Engineer. Ik voerde migratieprojecten uit, waardoor ik veel overleggen had met de cloudafdeling. Zo leerde ik deze afdeling kennen en de uitdagingen waarmee mijn cloud-collega’s te maken hebben. De grote verantwoordelijkheid die de rol als Cloud Engineer met zich meebrengt, trok mij enorm aan. Eén verkeerde actie uitvoeren, kan flinke gevolgen hebben voor klanten op het platform. Je moet enorm nauwkeurig kunnen werken en een sterk analytisch vermogen hebben. Ik ben de afgelopen jaren zodanig ontwikkeld, dat ik klaar was voor deze mooie overstap.

Wat geeft jou voldoening in jouw werk?

Ik krijg energie van het bedenken van oplossingen voor problemen die dan ook echt van grote waarde zijn. Ik ben iemand die wil weten waar de schoen wringt om vervolgens met een oplossing te komen, waardoor mensen slimmer en efficiënter kunnen werken.

Ik voer veel server migraties uit, waarbij de klant een nieuwe omgeving krijgt. Gegevens, zoals documenten en applicaties, kunnen we eenvoudig naar een nieuwe omgeving migreren. Echter sommige gebruikersinstellingen worden niet automatisch overgezet naar deze omgeving, waardoor persoonlijke instellingen ontbreken. Regelmatig kost dit onnodig veel tijd om opnieuw in te stellen. Als oplossing hiervoor, heb ik gewerkt aan een soort migratiescript. Wanneer dit migratiescript toegepast wordt op de migratie, worden deze persoonlijke instellingen wel meegenomen. Dit scheelt een hoop tijd. Het verzinnen van dergelijke oplossingen, zodat een servermigratietraject efficiënter verloopt, vind ik leuke projecten om aan te werken.

Wat bevalt jou aan jouw werkgever ICT Concept?

Ik ervaar bij ICT Concept een prima sfeer. Ik vind het heel belangrijk om volledig mijzelf te kunnen zijn op mijn werk en goed overweg te kunnen met mijn collega’s. Ik houd van de informele sfeer. Dat heb je bij ICT Concept. Je kunt elders nog zoveel verdienen, maar als het je aan een gezonde werk-privébalans ontbreekt, is zo’n beloning het mij niet waard. Voor mij zijn mijn prive- en werkomstandigheden in balans en ik vind voldoende uitdaging in mijn werk. Als ik iets voor elkaar wil krijgen, dan krijg ik de ruimte om te ontdekken hoe ik dit ga bewerkstelligen en dat is erg prettig.