ICT Concept actueel

Nieuws

Wie is Wie? - Dit is Paul Woelders

28/04/2022 -

Wie zijn de mensen bij ICT Concept die er elke dag voor zorgen dat alles op het gebied van uw ICT infrastructuur geregeld is? Elke maand zetten wij de spotlight op een medewerker van ICT Concept. Wij spraken deze keer met Paul Woelders, Senior Platform Engineer.

Wil je je even voorstellen?

Paul: “Mijn naam is Paul Woelders, en ik ben 34 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriendin Margaux en kinderen Anna (4 j.) en Tim (1,5 j.) in Montfoort. Ik ben als twintiger begonnen bij ICT Concept en inmiddels heb ik mijn 12,5 jarig jubileum op zak. Je zou kunnen zeggen dat ICT Concept mijn eerste serieuze werkgever was en dat ik met de organisatie ben meegegroeid. Van mijn eerste functie als Servicedesk Medewerker ben ik doorgegroeid naar Senior Platform Engineer.”


Eén van de eerste medewerkersfoto’s

Wat doe je dan precies?

“Als Cloudteam zorgen wij ervoor dat onze cloudoplossing altijd optimaal blijft functioneren. Een eenvoudige taak is dit niet want er komt ontzettend veel bij kijken. Wij voeren continu werkzaamheden uit om voornamelijk storingen en calamiteiten altijd een stap voor te zijn. Ik ben veel bezig met het configureren en installeren van apparatuur over alle lagen van het platform. Zo houd ik onder andere toezicht op het netwerk, de opslag en processorkracht, de daadwerkelijke servers. Daarnaast heb ik te maken met de doorontwikkeling van ons cloudplatform. Dit kunnen activiteiten zijn zoals het toepassen van een nieuwe oplossing op ons eigen platform, het installeren van upgrades of nieuwe koppelingen. Samengevat focus ik mij op het operationele beheer van ons cloudplatform en servers.”

Wat zou jij jong professionals willen adviseren wanneer zij een carrière willen opbouwen in de IT-branche?

“De IT-sector verandert continu en dus moet je als IT-professional mee veranderen met deze doorgaande ontwikkelingen. Stilstaan is geen optie. Benut elke kans die zich voordoet en haal het beste uit jezelf. Denk daarbij ‘out of the box’. Je dagelijkse IT-gerelateerde taken zijn het regelmatig uitvoeren van dezelfde commando’s of procedures maar het kan ineens voorkomen dat je een storing moet oplossen. Of dat je een uitzonderlijk project mag oppakken. Als jij dan diegene bent die deze taak aankan, is dat natuurlijk geweldig! Ik zeg altijd maar zo: doe meer dan er van je verwacht wordt. Bewijs je waarde voor de organisatie.”

Wat vind jij het leukst aan je werk?

“Door de vrijheid die je hebt kun je impact hebben. Je kunt in één keer iets groots verbeteren of een grote storing verhelpen. Een probleem kan door mij worden opgelost. Dus als er ergens een storing optreedt in een diep niveau op het platform, dan los ik het waar ik kan en zo nodig samen met het cloudteam op. Dat geeft wel veel voldoening.”


Paul in het datacenter te Amsterdam