ICT Concept actueel

Nieuws

Slimmer werken: 5 Minutes Online Training

09/03/2022 -

Auteur: Aart van Malenstein - Business advisor (ICT Concept)

Microsoft 365 biedt iedereen de mogelijkheid optimaal digitaal te werken. Het pakket brengt mensen en middelen samen in de Cloud. Dankzij Microsoft 365 applicaties als; Word, Excel, Outlook en Microsoft Teams kunt u overal – wanneer u maar wilt - met iedereen samenwerken. Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een internetverbinding. Deze digitale transformatie voor de gebruiker lijkt zo eenvoudig. In realiteit verliest iedere medewerker echter gemiddeld zo’n 15 minuten per dag door inefficiënt of verkeerd gebruik van diverse Microsoft tools . Dit moet toch anders kunnen?

5 Minutes Online Training

5 Minutes Online Training (5MOT) maakt het werken met Microsoft 365 en diverse andere Microsoft diensten makkelijker en veiliger. De training bevat twee modules die uw medewerker eenvoudig online kan volgen: de module Microsoft 365 & de module Data Informatie Eindgebruikers Veiligheidstraining (DIEV™). Geen langdradige stof, tussentijdse kennistesten of tijdrovende klassikale bijeenkomsten. 5 Minutes Online Training pakt het anders aan, zodat u uw digitale vaardigheden in een mum van tijd verbetert.

Aart van Malenstein, Business Advisor bij ICT Concept legt uit:

Waarom is dit geen standaard training?

Aart: “De trainingsbehoeften zijn in de afgelopen 2 jaar sterk veranderd. Klassikale trainingen maken plaats voor digitale cursussen. Deze zijn minder prijzig, flexibel en veel efficiënter. De naam zegt het al, 5 Minutes Online Training (5MOT), zijn video’s van onder de 5 minuten over Microsoft 365 & Security Awareness. Dit pakket is zeer uitgebreid met keuze uit ruim 400 korte video’s. Intensieve langdradige video’s maken dus ruimte voor deze aangename leermethode. Zo neemt de medewerker de stof ook sneller tot zich.

Vragen over het gebruik van functies in een Office pakket of bij het gebruik van Teams of Windows, waardoor veel kostbare tijd verloren gaat, zijn passé. 5MOT kan namelijk een grote rol spelen in het voorkomen van dergelijke vragen. Bovendien worden uw medewerkers met de module DIEV getraind in het herkennen van phishing en ransomware e-mails en andere vormen van social engineering. Door deze opgedane kennis en vaardigheden worden diverse applicaties niet alleen effectiever maar ook veiliger toegepast.

Hoe werkt deze training?

“Voor elke medewerker is een eigen portal ingericht. In deze unieke omgeving zijn video’s eenvoudig te volgen. De portal is toegankelijk via de smartphone, tablet of desktop, zolang men maar een internetverbinding en een webbrowser heeft. U kiest zelf waar en wanneer u de training volgt. U kunt dus een training volgen terwijl u zit te wachten op de trein, of vlak voor een vergadering nog even terugkijken hoe u in Teams een bepaalde functie ook weer kon gebruiken. U kiest een video uit die voor u op dat moment relevant is.”

Kunnen al mijn medewerkers deze training volgen?

“Door het coronavirus maken bedrijven ingrijpende veranderingen door. Remote werken is eerder norm dan uitzondering geworden. Dan is het aanbieden van trainingen voor de digitale werkplek een must. 5MOT leent zich bij uitstek hiervoor. Men begrijpt al na het volgen van enkele video’s hoe technologie voor ze kan werken. Dit maakt uw organisatie flexibeler en daardoor toekomstbestendig. Een aantal voordelen zijn:

  • Medewerkers werken slimmer, sneller en effectiever zonder dat ze hiervoor veel tijd hoeven te investeren;
  • Medewerkers benutten na het volgen van de 5MOT meer dan de gebruikelijke 25% van de Microsoft 365 mogelijkheden;
  • 5 Minutes Online Training wordt altijd automatisch geüpdatet;
  • Een minimale investering in ontwikkeling in uw medewerkers met maximaal resultaat;
  • De Cyber Security Awareness van uw medewerkers wordt verhoogd en hierdoor wordt de kans verkleind op succesvolle cyberaanvallen op uw organisatie;
  • De medewerker ontvangt een certificaat na het bestuderen van alle 5MOT video’s;
  • HR en/of management kan de voortgang van de cursist bewaken;
  • Het werken met de verschillende Microsoft 365 applicaties wordt leuker.”

Ook op een praktische en eenvoudige manier investeren in de digitale vaardigheden van uw medewerkers? Neem contact op met ICT Concept voor meer informatie of kijk op https://ict-concept.nl/5mot.