ICT Concept actueel

Nieuws

ICT Concept Nieuwsbrief - 2e kwartaal 2021

02/07/2021 -

Kunt u mij de weg naar kantoor vertellen, mijnheer?

Door: Hendri van Norden - Directeur Sales en Marketing ICT Concept

De vaccinatiecijfers hebben de weg omhoog gevonden, de besmettingscijfers omlaag, dat betekent dat de weg terug naar kantoor weer gezocht mag worden. Zoals Rob de Nijs in 1972 al (ongeveer) zong: We willen "heel gewoon" terug naar kantoor, mijnheer.

Al die collega's die het afgelopen anderhalf jaar op zolderkamers en aan keukentafels hebben gezeten, zoeken deze zomer weer de weg terug naar kantoor (al is het maar vanwege de waarschijnlijk aanwezige airco) en dat gaat voor "overlast" zorgen.

Overlast, in de zin dat mensen door de nu snel afwisselende werkomgevingen, hun werkplek van hot naar her slepen en dus overal veilig toegang verwachten tot hun applicaties en data. Ze hebben dus mobiele werkplekken die nu een plekje in de traditionele vaste kantoorinfrastructuur moeten gaan krijgen.

Omdat bijvoorbeeld videoconferencing inmiddels de normaalste zaak van de wereld is geworden, zal u hier ook op kantoor de juiste faciliteiten en verbindingen voor nodig hebben. Gebruikers die hun werkplek mee naar huis kunnen nemen, willen op kantoor natuurlijk ook nog steeds een ergonomische werkplek met twee schermen en een losse muis en toetsenbord, maar zo min mogelijk gesjouw met adapters en kabels.

Kortom: de weg terug naar kantoor, mijnheer, die is hobbeliger dan u denkt. Bereid u daarom goed voor. Binnenkort publiceren wij ons "Back to the office whitepaper" met tips om de transitie van enkel werken op kantoor naar de combinatie van kantoor en thuis goed te doorlopen.

In deze nieuwsbrief komen o.a. de volgende zaken aan de orde:

  • Referentie KBS Advocaten: Als je servers dreigen om te vallen;
  • ICT Concept hernieuwd ISO 27001, ISAE 3402 en ISAE 3000 verklaringen;
  • Legal IT Talks: de ideale juridische werkplek;
  • Integratie Enterprise Drive met CCdms van Clip Consultants;
  • Interview FYRM. Advocaten: IT-security: Het kalf moet eerst verdronken zijn;
  • Blog - IT beveiliging: “Ze hebben het toch niet op mij gemunt”;
  • Legal&Tech - Editie 2 is uit;
  • Interview Roeland de Groot, Van Loon Advocaten;
  • Kent u onze nieuwe collega? Wij leren hem/haar graag ook kennen!;
  • ICT waarmee u kunt bouwen aan succes.

De gehele nieuwsbrief kunt u hier nalezen.