ICT Concept actueel

Nieuws

ICT Concept helpt bezoekers Accountancy Expo ICT-kosten te verlagen

20/05/2019 -

Tijdens de Accountancy Expo, 18 juni 2019 in het Autotron te Rosmalen, is ICT Concept aanwezig om accountants te helpen met het drastisch verlagen van hun ICT-kosten. Veel kosten op het gebied van ICT komen namelijk voort uit zogenaamde “verborgen kosten”, de delen van een ICT-investering die niet direct met de aanschaf van hard- of software te maken hebben.

Hendri van Norden, Directeur Sales en Marketing van ICT Concept ziet dat veel organisaties juist op dit deel veel winst kunnen behalen: “Als wij met accountants praten is het vanzelfsprekend dat ze hun cijfers op orde hebben als het gaat om welke kosten ze maken. Maar dan hebben we het met name over de directe aanschafkosten van bijvoorbeeld een werkplek of softwarelicentie. Wij benaderen kosten vanuit een Total Cost of Ownership (TCO) perspectief: de realiteit is namelijk dat slechts ongeveer 19%* van de TCO de aanschafprijs van bijvoorbeeld een computer is. De overige 81%* bestaat in dit geval uit gebruikersondersteuning (helpdesk), beheer, productiviteitsverlies bij storingen etcetera. Een computer die weinig kost in de aanschaf, kan op de lange termijn opeens heel kostbaar zijn.”

ICT Concept vat de belangrijkste componenten op het gebied van kantoorautomatisering samen in zogenaamde Packs: het Workplace Pack, Printer Pack, Cloud Pack en Connectivity Pack. Deze Packs zorgen dat alles rondom de afgenomen diensten is geregeld voor een vast bedrag per maand. Zo zijn alle voorheen verborgen kosten opeens zeer inzichtelijk en heeft de klant meer grip op zijn maandelijkse ICT-uitgaven. Zo zijn onverwachtse investeringen tot een minimum te beperken en omdat bij alle Packs beheer en gebruikersondersteuning zijn inbegrepen, is de eigen organisatie daar ook geen tijd (en dus geld) meer aan kwijt.

Modellengenerator
Extra aandacht is er dit jaar ook voor de Modellengenerator, een innovatieve software oplossing waarmee organisaties zonder tussenkomst van een jurist rechtsgeldige overeenkomsten kunnen produceren. Zo kan een HR-afdeling zelfstandig en geautomatiseerd op basis van gekoppelde systemen zoals NMBRS diverse arbeidsrechtelijke overeenkomsten maken en zijn er een veelvoud aan contracten beschikbaar op het gebied van familierecht, huurrecht en ondernemingsrecht. Cor van Beusekom verzorgt om 13:50 uur een expertsessie: “Zelf rechtsgeldige contracten maken met Modellengenerator”.

Wilt u de Accountancy Expo ook bezoeken? Toegang is gratis voor alle accountants: zij kunnen zich registreren op www.accountancyexpo.nl/tickets/ met de registratiecode ICT2019.

 

*Bron: Gartner