ICT Concept actueel

Nieuws

ICT Concept en ESET verzorgen werkoverleg ‘IT-security’ op Accountancy Expo

12/06/2018 -

De accountancy is uitermate ontvankelijk voor datalekken en cybercrime, vanwege de grote hoeveelheid privacygevoelige informatie. Het aantal datalekken en gevallen van cybercrime zal alleen maar groeien. Het is dan ook niet gek dat ‘IT-beveiliging’ hét gespreksonderwerp is van het werkoverleg dat ICT Concept en haar partner ESET op de Accountancy Expo in Utrecht op 19 juni a.s. organiseren.

Geautomatiseerd werken is de norm
ICT is de basis voor ieder eigentijds accountskantoor. De werkomgeving wordt verder geautomatiseerd, zodat er sneller (samen)gewerkt kan worden. Data is meer en meer digitaal beschikbaar en online bereikbaar voor medewerkers en klanten. Geautomatiseerd en digitaal werken is de nieuwe norm. Prachtig natuurlijk, alleen is er een keerzijde: juist deze digitalisering maakt de sector gevoelig voor datalekken en cybercrime. Maar hier is iets aan te doen!

Maximale ICT-beveiliging
ICT Concept en ESET zijn ervan overtuigd dat de toekomst van de accountancy staat of valt bij een veilige IT-omgeving en de maximale beveiliging van data. In dit werkoverleg bespreken zij samen met aanwezige accountantskantoren de actuele stand van zaken op het gebied van security in combinatie met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Lees hierover meer in de blog: voldoet uw ICT aan de AVG.

Informeel overleg
In deze sessie, die op 19 juni drie keer verzorgd word, delen ICT Concept en ESET hun ervaringen en praktijkinzichten met de aanwezigen. Het wordt een informeel overleg waar in heldere taal de risico’s en oplossingen de revue passeren en waarbij een actieve bijdrage van de deelnemers wenselijk is.

Wat is Accountancy Expo?
Accountancy Expo is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot hét innovatie event voor accountants. In 2013 is het concept geïnitieerd om te breken met de traditionele beurzen en congressen en was meteen trendsettend. Dit jaar vindt de Accountancy Expo op 19 juni plaats in Utrecht in de Werkspoorkathedraal. Meer informatie: https://www.accountancyexpo.nl/