ICT Concept actueel

Nieuws

PLEIT2018: Waar moet een moderne werkplek aan voldoen en wat weet u over werken in de cloud?

24/04/2018 -

ICT Concept is als sponsor nauw betrokken bij PLEIT2018. Als onderdeel van een uitgebreid dagprogramma geven diverse sponsoren en ambassadeurs op PLEIT2018 antwoord op praktische vragen en verzorgen korte sponsor- en inspiratiesessies. De sessies worden op verschillende kennisniveaus aangeboden. Inmiddels zijn er meer dan 300 aanmeldingen binnen. Wilt u er bij zijn op 5 juni? Meld zich dan nu nog aan.

AANMELDEN PLEIT2018

IT beveiliging

ICT is anno 2018 een onmisbare basis voor de juridische sector. Door de complexiteit van ICT is aandacht voor beveiliging van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de privacygevoelige informatie waarmee gewerkt wordt en thema’s als datalekken en cybercrime. De toekomst van de juridische praktijk staat of valt bij een veilige IT-omgeving en de beveiliging van data. Op PLEIT2018 geeft ICT Concept samen met mede-Lexxyn Groep Partner CloudConcept inzicht in de actuele stand van zaken op het gebied van werken in de cloud en de moderne werkplek.

Cloud Academy: Wat weet u over werken in de cloud?

Het lijkt een simpele vraag: maar wat weet u over werken in de cloud? In deze sessie door CloudConcept leert u op interactieve wijze over werken in de cloud. In quizvorm komen vragen aan bod als ‘wat is Office 365, wat is het verschil tussen een private en een publieke cloud, is werken in de cloud veilig en welke impact heeft AVG op werken in de cloud’. Ook krijgt u tips over waar u rekening mee moet houden bij de overstap naar werken in de cloud en inzicht in relevante aandachtspunten voor advocatuur, notariaat en deurwaarderij.

De moderne werkplek: waar moet deze anno 2018 aan voldoen?

In de juridische sector wordt gewerkt met privacygevoelige informatie; informatie die niet bedoeld is voor vreemde ogen. Daarbij is het belangrijk dat u altijd en overal toegang heeft tot deze informatie. Maar hoe beveiligt u deze privacygevoelige informatie? Wat zijn de do’s en dont’s? In deze training leert u waaraan een moderne werkplek op gebied van security moet voldoen. Eisen met betrekking tot beschikbaarheid, veiligheid en verbinden worden op een praktische wijze besproken. Want hoewel privacygevoelige informatie vraagt om oplossingen die passen bij best bewaarde geheimen, moet uw werkplek anno 2018 ook beschikbaar en werkbaar zijn. Hoe u dit kunt doen wordt in deze training uitgelegd.

Complete programma PLEIT2018 vanaf 1 mei bekend

Het programma is ook dit jaar van hoge kwaliteit. Op het podium staan internationale bestsellers, zoals Steven van Belleghem, die aan relevante onderwerpen een verrassend kleurtje geven. Verder biedt de dag een afwisselend aanbod aan kennissessies en workshops. Ambassadeurs en sponsoren kleuren het programma mee in door het delen van kennis en spraakmakende visies. Het definitieve programma wordt 1 mei 2018 bekendgemaakt.