ICT Concept actueel

Nieuws

SignRequest winnaar Legal Tech Startup Awards 2016

12/10/2016 -

Utrecht, 12 oktober 2016 -  Na een spannende pitch op het podium van PLEIT2016 is SignRequest als winnaar van de Legal Tech Startup Awards uit de bus gekomen. SignRequest biedt kantoren een online platform, waarmee contracten veilig en eenvoudig digitaal ondertekend kunnen worden.

PLEIT2016 was ook dit jaar weer het toneel voor de enerverende Legal Tech Startup Awards finale. Op dinsdag 11 oktober 2016 kregen de drie finalisten - LegalThings, Lexoo en SignRequest - een unieke kans zich te presenteren aan de juridische sector. Tijdens hun indrukwekkende pitches, van slechts drie minuten, gooiden de drie startups alles in de strijd om de 650 aanwezigen én de jury te overtuigen. SignRequest kwam en overwon en nam einde van de dag in een terechte feeststemming de award in ontvangst. 

Volgens juryvoorzitter Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan, Dutch Legal Tech) is de strijd terecht in het voordeel van SignRequest beslist. Hij licht toe: ‘Uit alle inzendingen uit binnen- en buitenland zijn na een strenge selectieprocedure deze drie meest veelbelovende startups overgebleven. Dat is voor alle drie de startups al een prestatie op zich. Jezelf op een podium zo kunnen profileren is iets om enorm trots op te zijn. Graag complimenteer ik de finalisten voor hun enthousiasme, inzet en doorzettingsvermogen. Het benoemen van de uiteindelijke winnaar was een lastige opgave, niet alleen voor ons, maar ook voor de deelnemers aan PLEIT. Dit zag je ook terug in de grote verdeeldheid van stemmen uit het publiek. Uiteindelijk heeft de voorkeur van het publiek, in combinatie met aspecten als schaalbaarheid en de internationale mogelijkheden de doorslag gegeven. Namens de vakjury feliciteer ik SignRequest met deze mooie overwinning.’

Geert-Jan Persoon, oprichter van SignRequest, vertelt na de uitreiking enthousiast: ‘Het was een geweldige dag en de pitch op het PLEIT hoofdpodium een indrukwekkende ervaring. We zijn ervan overtuigd dat deze award gaat bijdragen aan onze verdere groei binnen de juridische sector. Wij bedanken dan ook graag niet alleen de vakjury en andere betrokkenen, maar ook de juridische kantoren die ons een kans hebben gegeven dit gewilde podium te betreden. We gaan onwijs trots naar huis en raden andere startups aan volgend jaar ook deel te nemen. Deze award opent geweldig mooie en leerzame deuren.’

Wat deze award meerwaarde geeft, is dat het publiek de mogelijkheid had live te stemmen op hun favoriet. Dus niet alleen de expertise van de vakjury, maar ook de daadwerkelijke behoefte vanuit de markt speelde een belangrijke rol bij de eindelijke keuze. In de PLEIT2016 app konden aanwezigen na de pitches direct hun stem uitbrengen.

Claudia Heemskerk, (Lexxyn Groep, PLEIT en jurylid) sluit af: ‘Net als in 2015 is de kwaliteit van de inzendingen hoog. We hadden een spannende en uitdagende taak om de meest veelbelovende startup te selecteren als de winnaar. Gelukkig stemde het publiek massaal mee, wat een goede graadmeter is voor het succes van de startup in de praktijk. Ik vond het een enorme eer wederom deelgenoot te zijn van de visie en strijdlust van deze jonge startups. Hieruit blijkt dat er binnen de juridische branche genoeg mogelijkheden tot vernieuwing zijn.’

Over SignRequest

SignRequest biedt kantoren een online platform, waarmee contracten digitaal ondertekend kunnen worden. Het is speciaal ontworpen om op een veilige, toegankelijke manier contracten te digitaliseren. SignRequest is een Nederlandse onderneming, waar eenvoud voor medewerker en cliënt hoog in het vaandel staat. www.signrequest.com

Over Dutch Legal Tech

Dutch Legal Tech is een platform dat innovatie van de juridische dienstverlening bevordert en ervoor zorgt dat het onderwerp, met Nederland als één van de aanjagers, internationaal op de kaart wordt gezet. Zij doen dit door op verschillende manieren aandacht te geven aan innovatieve diensten en startups, en door hen actief te helpen met groeien. Daarnaast verbinden zij verschillende partijen die belang hebben bij juridische innovatie, waaronder advocaten, legal counsels, juridische dienstverleners, ondernemers, startups, de overheid en academici. www.dutchlegaltech.nl

Over Legal Tech Startup Awards

Sinds 2015 organiseert Dutch Legal Tech samen met PLEIT, Kennedy Van der Laan, Wolters Kluwer, KPMG, Lexxyn Groep en ING de Legal Tech Startup Awards. Deze jaarlijkse prijs is bedoeld om jonge innovatieve startups de kans te geven zich te presenteren aan de juridische markt. Ieder jaar wordt de spannende finale gehouden tijdens PLEIT. www.legaltechstartupawards.nl

Over PLEIT

PLEIT is dé jaarlijkse Kennisdag over ICT voor de Juridische Praktijk. Gericht op advocaten, notarissen en deurwaarders en medewerkers van deze kantoren die op zoek zijn naar praktische richtlijnen om de ICT dienstverlening te optimaliseren. Het programma biedt informatie voor geïnteresseerden in, gebruikers van en verantwoordelijken voor ICT binnen de juridische praktijk. www.pleit.nl