ICT Concept actueel

Nieuws

Impact uitspraak Europese Hof inzake Safe Harbor op ICT landschap juristen

07/10/2015 -

Op 6 oktober 2015 was het volop in de media en ook daarna verschijnen via diverse kanalen artikelen over de uitspraak van het Europese Hof dat de Safe Harbor-beschikking ongeldig is. Deze beschikking zou een veilige datadoorgifte van persoonsgegevens tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten moeten waarborgen. Maar het Hof oordeelde dat persoonsgegevens in de VS onvoldoende beschermd worden. Welke actie vergt dit van uw kantoor en wat is de impact op uw kantoor?

Cloud werken

Veel cloudoplossingen en diensten zijn gebaseerd op Amerikaanse aanbieders: Apple, Amazon, Google en Microsoft zijn slechts enkele voorbeelden. Als jurist is het van cruciaal belang dat u inzicht heeft in waar uw data staan. Garandeert uw cloudprovider 100% waarborg dat uw data in Nederland staan, dat uw data in Nederlandse handen is bij een 100% Nederlandse organisatie en dat ook de back-up in Nederland blijft? Vermoedelijk niet!

Veilig werken aan bestanden

Ook voor de welbekende oplossingen voor het delen van grote bestanden betekent deze uitspraak een forse klap. De uitspraak maakt immers nogmaals duidelijk dat de beveiliging van persoonsgegevens aan de andere kant van de oceaan op een ander niveau ligt dan in Nederland. Een extra check op het gebruik van tools als WeTransfer, Dropbox, OneDrive en Google Drive is dus zeker nuttig.

Cloud Pack en Enterprise Drive

ICT Concept maakt juristen bewust van de mogelijkheden en de risico’s in ICT. Voor deze sector heeft het gebruik van een veilige en betrouwbare ICT omgeving een hoge prioriteit. En daar zijn bij ICT Concept dan ook de passende oplossingen voor voorhanden.

Met het Cloud Pack bent u er 100% zeker van dat zowel uw data als uw back-up uitsluitend op servers in Nederland staan. ICT Concept, een 100% Nederlandse organisatie, heeft deze servers in eigen beheer, waardoor u verzekerd bent van de modernste hardware en de meest actuele beveiliging.

Binnen het Cloud Pack kunt u kiezen voor Enterprise Drive, de speciaal voor de juridische sector ontwikkelde oplossing om veilig bestanden te delen en te bewerken, die overigens ook separaat is af te nemen als u nog niet bij ons in “de Cloud” zit. Ook hiervoor worden uitsluitend Nederlandse datacentra gebruikt. End-to-end encryptie waarborgt de veiligheid van het verzenden en delen van uw bestanden (het zogenaamde zero-knowlegde principe).

Ook voor wat betreft deze uitspraak van het Europese Hof en de consequenties daarvan voor het bedrijfsleven geldt: met ICT Concept heb je gewoon alles voor elkaar.