ICT Concept actueel

Nieuws

Digitalisering zet juridische sector op scherp

24/06/2013 -

Minister Opstelten heeft de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over het vernieuwingsprogramma van de rechtspraak: het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI). Dit programma brengt grote veranderingen met zich mee. Veranderingen die gevolgen zullen hebben voor de inrichting, werkwijze en toekomst van de juridische sector in het algemeen en het juridisch kantoor meer specifiek.

Waarom KEI-project

De laatste jaren zijn diverse stappen gezet om verbeteringen in de rechtspraak door te voeren. De Minister van Veiligheid & Justitie Ivo Opstelten en de Raad voor de rechtspraak zijn van mening dat niet meer kan worden volstaan met de geleidelijke vernieuwing die tot nu toe heeft plaatsgevonden. Doel is daarom innovatie van de rechtspraak bijzondere aandacht te geven in de huidige kabinetsperiode. Echter, vanwege de ingrijpende effecten die het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak met zich meebrengen, zal Opstelten zoeken naar ‘inbreng van kennis en expertise van deskundigen uit het veld.' Verder zal Opstelten de effecten voor de rechtzoekenden, advocaten en gerechtsdeurwaarders onderzoeken. Het streven is om de wetsvoorstellen tegen het einde van het jaar aan de Raad van State te kunnen voorleggen.

ICT Concept werkt actief aan nieuwe oplossingen

Vooruitlopend op de regelgeving, werkt ICT Concept al geruime tijd aan oplossingen die aansluiten op deze nieuwe realiteit. Daarvoor wordt actief samengewerkt met belangrijke partijen uit de markt die direct te maken hebben met het KEI-project. Op deze manier zorgen we ervoor dat de oplossingen exact aansluiten op de behoefte van juristen.

Via deze website en de nieuwsbrief van ICT Concept houden wij u graag op de hoogte. Zodra wij meer details kunnen geven over nieuwe concepten waarmee wij u ook in de toekomst blijven ontzorgen, informeren wij u meteen.