ICT Concept actueel

Nieuws

BSA voert actief controles uit op onrechtmatig gebruik software.

13/07/2012 -

Om onrechtmatig gebruik van software tegen te gaan, voert de BSA actief controles uit. Hiervoor neemt de BSA steekproefsgewijs bedrijven onder de loep. Wellicht heeft u kortgeleden hier al een brief van hen over ontvangen, of valt er binnenkort een brief bij u op de mat. Maakt u zich geen zorgen. Mits de geïnstalleerde software overeenkomt met de aanwezige licenties. 

Ontbreekt het hier echter aan of weet u niet zeker welke software er precies draait op welke computers? Dan is het raadzaam te (laten) checken of de geïnstalleerde software en beschikbare licenties overeenkomen. Ook indien u kortgeleden een inventarisatie van uw Microsoft applicaties (SAM) heeft uitgevoerd, is het raadzaam advies in te winnen om te voldoen aan de uitgebreidere vereisten die BSA stelt.

Goed voorbereid aan de slag
Ook wat betreft de BSA inventarisatie kunt u uiteraard rekenen op de expertise van ICT Concept. Wij voeren jaarlijks voor vele klanten zowel de SAM als de BSA inventarisatie uit. In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag het traject toe.