ICT Concept actueel

Nieuws

Wie is wie? - Gohar Chaudhry

23/09/2022 -

Wie zijn de mensen bij ICT Concept die er elke dag voor zorgen dat alles op het gebied van uw ICT infrastructuur geregeld is? Elke maand zetten wij de spotlight op een medewerker van ICT Concept. Wij spraken deze keer met Gohar Chaudhry, Senior Business Advisor.

Mijn naam is Gohar Chaudhry, 37 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Als ik niet bij collega’s en relaties op locatie werk, dan ben ik te vinden op onze vestiging in Rotterdam. In mijn vrije tijd golf ik graag. Ik loop graag 9 holes (en soms 18) op de golfbaan. Daarnaast fiets ik graag en wandel ik af en toe. Mijn grootste passie ligt in de IT en ik volg de ontwikkelingen op de voet. Deze branche heeft mij altijd geïntrigeerd. Verder spendeer ik veel van mijn vrije tijd aan mijn familie en vrienden en ga ik graag uit eten. Je kunt wel zeggen dat ik een sociaal dier ben. Ik hecht veel waarde aan het consequent onderhouden van al mijn sociale contacten.


Afbeelding Gohar
Gohar in vestiging Rotterdam

Jij bent Senior Business Advisor, welke taken voer jij grotendeels uit?

In de basis enthousiasmeer ik mijn klanten over ICT in de breedste zin van het woord. Dit kan gaan over diensten m.b.t. security, het inrichten van een werkplek of cloud omgeving. Daar ligt mijn kracht en mijn passie. Ik ben zeer adviesvaardig op dat gebied. Op basis van mijn klantanalyses en ervaringen, weet ik het verband te leggen tussen pijnpunten en oplossingen. Is een voorstel eenmaal na goed overleg met de klant goedgekeurd, dan wordt dit voorstel geïmplementeerd door één van mijn collega’s.

Waarom ICT Concept?

Inmiddels ben ik alweer 7 jaar werkzaam als Business Advisor voor ICT Concept. Locatie Rotterdam is dan ook als mijn tweede thuis. De samenwerking onderling met mijn team en collega’s, ervaar ik als heel prettig. Persoonlijk voel ik mij als een vis in het water. Het klantensegment van ICT Concept is een zeer interessante doelgroep om te mogen bedienen. Het is een kritische doelgroep maar ik krijg het gevoel dat ik mij goed kan verplaatsen in hun problematiek. Ik maak een vertaalslag van hun wensen en behoeftes naar technologie en oplossingen.

Kun jij een moment voor de geest halen waarop je enorm veel moeite deed om de klant tevreden te stellen?

Jazeker, wat mij goed bij is gebleven is een moment van een paar jaar geleden. Tijdens een verhuizing van een klant naar een nieuwe locatie werd een printer niet verhuisd door een transportbedrijf. Dit was helaas een geval van miscommunicatie. Ik ondernam actie en overlegde intern hoe ICT Concept bijtijds deze printer op de gewenste plek kon afleveren. Mijn collega en ik besloten zelf het heft in eigen handen te nemen en vervoerden met z’n tweeën de printer naar de nieuwe locatie. We waren met deze daad ontzettend veel tijd kwijt. Efficiënt was het dus zeker niet, maar we hadden onze schouders eronder gezet en uiteindelijk was de klant heel tevreden dus eind goed al goed.

Welk advies geef jij mee aan de Business Advisor van morgen?

Ik adviseer iedere Business Advisor het volgende: als je iets niet weet, geef dit dan eerlijk toe en vertel je klant dat je het antwoord nog verschuldigd blijft. Een klant houdt hier dan rekening mee. Het is niet erg om het antwoord niet standaard paraat te hebben. Je kunt namelijk niet alles weten. In de rol van Senior Business Advisor wil je altijd de klant verder op weg helpen. Is de klant tevreden, dan ben ik dit ook.

Stel je eens voor; ICT Concept was niet op jouw pad gekomen. Welke kant was jij dan misschien opgegaan?

Voor ik mijn carrière begon bij ICT Concept, ben ik een aantal jaren ondernemer geweest in de ICT. Ondernemen zit in mijn bloed. Een salesfunctie zoals deze, past gewoon bij mij. Ik voer graag klantgesprekken, kom achter hun klantbehoefte en ga voor die optimale klantenbinding. Ik heb ook een grote liefde voor mooie exclusieve auto’s. Als ik buiten de ICT sector iets zou doen, dan is het dus in exclusieve auto’s. Wellicht dat ik dan een mooie showroom had gehad met een aantal exclusieve auto’s. Dit is voor mij een droom die misschien ooit nog werkelijkheid wordt.